Not Available

National Bank of Greece (NBG) este cea mai veche si mai mare banca comerciala greceasca. A fost fondata in 1841 si a emis bancnote pana la fondarea Bancii Centrale a Greciei, in 1928. Banca a fost listata la Bursa de Valori din Atena inca de la fondarea acesteia, in 1880, iar in anul 1999, titlurile NBG au fost listate si la bursa din New York. NBG a devenit, in timp, un grup financiar, care include, pe langa banca de tip universal, o casa de brokeraj, asigurari, gestiune de fonduri, leasing si factoring. Banca detine 540 de sucursale si 1.529 ATM-uri in Grecia si 1.227 sucursale in alte state. Reprezentand mai mult de o patrime din piata bancara de retail si 24% din piata depozitelor bancare, NBG se poate considera, de drept, cea dintai banca a Greciei.

Grupul NBG este activ in 9 tari fiind una dintre cele mai mari retele de distributie de produse si servicii financiare din Grecia. NBG a fost primul grup financiar din Grecia care a reusit sa se listeze cu succes la bursa din New York.

In Romania, NBG desfasoara activitati financiare in domeniul asigurarilor prin:
GARANTA Asigurari S.A. – www.garanta.ro

Sud-estul Europei beneficiaza de serviciile de finantare in sistem leasing oferite de catre Grupul NBG in urmatoarele state:
Grecia - Ethniki Leasing S.A. – www.ethnolease.gr