Not Available

National Bank of Greece (NBG) este cea mai veche si mai mare banca comerciala greceasca. A fost fondata in 1841 si a emis bancnote pana la fondarea Bancii Centrale a Greciei, in 1928. Banca a fost listata la Bursa de Valori din Atena inca de la fondarea acesteia, in 1880, iar in anul 1999, titlurile NBG au fost listate si la bursa din New York. NBG a devenit, in timp, un grup financiar, care include, pe langa banca de tip universal, o casa de brokeraj, asigurari, gestiune de fonduri, leasing si factoring. Banca detine 540 de sucursale si 1.529 ATM-uri in Grecia si 1.227 sucursale in alte state. Reprezentand mai mult de o patrime din piata bancara de retail si 24% din piata depozitelor bancare, NBG se poate considera, de drept, cea dintai banca a Greciei.

Grupul NBG este activ in 13 tari si controleaza 9 banci si 68 de alte companii, fiind cea mai mare retea de distributie de produse si servicii financiare din Grecia. NBG a fost primul grup financiar din Grecia care a reusit sa se listeze cu succes la bursa din New York.

In Romania, NBG desfasoara operatiuni in diverse domenii financiare, printre companiile reprezentative numarandu-se:
Banca Romaneasca S.A.– www.banca-romaneasca.ro
GARANTA Asigurari S.A. – www.garanta.ro
NBG Securities Romania S.A. - www.nbgsecurities.ro

Sud-estul Europei beneficiaza de serviciile de finantare in sistem leasing oferite de catre Grupul NBG in urmatoarele state:
Grecia - Ethniki Leasing S.A. – www.ethnolease.gr
Bulgaria - Interlease EAD – www.interlease.bg
Serbia - NBG Leasing IFN S.A. – www.nbgleasing.rs
Turcia - Finans Leasing – www.finansleasing.com.tr